BE THE LIGHT CAMP - SUMMER 2018

30-07-2018

Zomervakantie !! 

Dat betekent natuurlijk weer een zomer vol plezier, vrienden, paardjes. 
De ideale mix ? BE THE LIGHT CAMP ! 
Wat beleefden we weer een zalige week, hierover kan je meer lezen in deze blog. Onder elke dag komt er elke week een nieuwe video en deze blog eindigen, doen we met een aftermovie. 
LET OP! Na het lezen (en bekijken) van deze blog, wil je gegarandeerd ook naar dit razend populaire paardenkamp :) 


Dag 0 - Zondag 

Rond 17u30 kwamen mijn zus Charlotte en ik aan op manege Sint Hubert Hoogboom te Kappellen, waar het Be The Light Kamp doorgaat. We lieten de pony's (Vina en Charlie) de beentjes strekken in de longeercirkel terwijl wij alles uitlaadden. We maakten kennis met een paar andere kampleden die al waren aangekomen en zetten onze tenten al op. Daarna bestelden we met z'n allen pizza en hadden we supergezellige babbels tot laat in de avond. 

Dag 1 - Maandag 

3, 2, 1, START ! 

Op maandag startte het kamp rond 12u. Dan zouden de andere kampleden dus gaan toekomen. In de voormiddag fietsten Lore en ik rond in Kappellen op zoek naar een bakkerij of supermarkt met de tandem zodat we iets hadden als ontbijt. Nadat we heel wat kilometers hadden afgelegd en dus 3/4 van de stad Kappellen hadden gezien, kwamen we terug aan op de manege. Ik heb Charlie nog even dressuurmatig gereden voor het kamp van start ging. 

Intussen kwam de groep aan, we lieten de paarden los in de piste en na de kennismaking tussen hun, werden ze in 2 groepen verdeeld. 1  groep op de weide, de andere op de paddock. 

Daarna gingen we met z'n allen samenzitten en maakten we kennis met elkaar, bespraken we de planning en het reglement en kregen we een kleine rondleiding op de manege. En toen kon het sukkelen beginnen, het tentendorp werd gebouwd hahaha! 

Eens het tentendorp na een goed uur geboren was, kregen we onze eerste groepsles. In deze les deden we wat basisoefeningen zoals leiden-stoppen, achterhand wegkijken, achteruit op visueel gebaar,... Op deze manier kon Lizanne zien hoe ver we als team al stonden op gebied van respect. Dit zou haar helpen om de groepen in te delen.

Na de les noteerde Lizanne onze doelen voor de week. Zou wou ik met Charlie de spaanse pas afwerken, spagaat aanleren (want hier sukkelden we al lang mee) en het zitten aanleren. Elk doel werd bereikt, behalve dat zitten dan. Charlie wou opnieuw niet gaan liggen dit kamp, wat hij thuis en op locatie normaal wel altijd doet weigerde hij helaas weer hier :( 

We sloten de avond af met een gezellige BBQ en een avondshow van Lizanne met Masha en Menno ! 

Dag 2 - Dinsdag 

Dag 2 van het kamp. Vandaag hadden we de eerste vrijheidsdressuurles. We waren gesplitst in 2 groepen (A en B) adhv onze doelen. Deze groepen werden dan nog eens in 2 verdeeld (groep A1, A2, B1 en B2) om wat specifieker te gaan werken op bepaalde zaken. Vandaag kreeg eerst groep A les terwijl groep B de klusjes deed (stallen mesten, weide uitmesten en kamphuis proper maken). Daarna kreeg groep B les en had groep A vrije tijd. 

Na de lunch kreeg groep A1 les. Daarna volgde nog een les voor groep A2. De anderen hadden vrije tijd. In de vrije tijd heb ik nog eens gereden met Charlie en hebben er een paar meisjes foto's gemaakt ! 

Intussen was het 16u. Nu volgde de activiteit 'Get inspired by Manzanares'. Tijdens deze activiteit mochten we zelf aan het werk met Masha en Menno. Lizanne en ik hadden een weddenschap gesloten, als ik rechtstaand kon steigeren op Masha zonder te vallen moest Lizanne dit ook proberen! Benieuwd of mij dit lukt ? Bekijk dan zeker de bijhorende aflevering ! 

Als avondeten aten we spaghetti en hadden we in de avond nog een spelletjesavond :) 

Dag 3 - Woensdag 

Halverwege het kamp :( 

Vandaag startte groep B met een vrijheidsdressuurles en deed groep A de klusjes. Daarna werden de rollen weer omgedraaid en had groep A les en groep B vrije tijd. In de namiddag hadden de groep B1 en B2 les en groep A kreeg dan vrije tijd. Na de lessen en een pauze maakten we nog een kort buitenritje in het bos :) 

Deze nacht volgde het nachtspel, supertof ! Voor het nachtspel werden we gedropt aan de bossen in Antwerpen. We mochten als groep 1 zaklamp meenemen en moesten strokoorden volgen in het bos. Wat normaal een kort wandelingetje van 5 minuten moest zijn naar het minigame-veld, draaide uit in een verdwaalsessie van wel 1 uur, OEPS :') We waren fout gelopen en te gefocusd op zijweggetjes. Daarom waren we perongeluk ergens ingeslaan waar we dus niét in moesten. Toch vonden we uiteindelijk het minigame-veld waar we als team goed moesten samenwerken in verschillende spellen. Zo werden we allemaal vastgeketend aan een ketting met onze voeten en moesten we door minigames de codes van de sloten kunnen raden om zo de groep te kunnen bevrijden van de ketting. 

Dag 4 - Donderdag 

Buitenritdag ! 

Na een urenlange dropping van de dag ervoor waren we allemaal stikkapot. Daarom vertrokken we deze dag op dagrit met de paarden. We trokken door de bossen en hielden na een 2 tal uren een pauze aan brasserie Perron Noord waar de paarden even rond rusten en wij konden lunchen. Daarna wandelden we terug langs de prachtige heide en genoten we opnieuw van een adembenemende omgeving :) We spotten ook 2 hertjes in het bos, superleuk om die te zien ! 

In de avond aten we frietjes en was het kampvuur. Bij het kampvuur zongen we samen liedjes, aten we marshmallows en dansten we mee op liedjes ! 

Dag 5 - Vrijdag 

helaas, de laatste dag van het kamp was weeral aangebroken... 

Vandaag ruimden we in de voormiddag alles op. Het tentendorp werd opgeruimd, de stallen werden uitgemest en het schriktrainingsparcour werd opgebouwd. 

De les schriktraining was echt een goeie voor Charlie. Hij deed zo fantastisch goed zijn best :) Maaaaar, van die dino (AKA Catho) was hij toch heel bang xp We eindigden goed, waar hij heel rustig bij de dino kon staan zonder te panikeren. Hij begon zelfs te proberen of hij die niet kon opeten (dus dan zit het altijd goed bij Charlie). Tijdens het 4-uurtje kreeg Lizanne een beker water over haar hoofd gesmeten (I'm guilty). Het plan kwam van mij om een beker water in de groep te gooien om zo ons idee van een watergevecht te laten starten. Catho kwam dan met het stiekeme plan die over Lizanne te kappen zodat zij kon vloggen. Goed, dat deden we en dat staat héél mooi op beeld ! 

Terwijl we het schriktrainingsparcour gingen opbergen bespraken we een REVENGEplan om Catho eens goed liggen te hebben. Het plan was simpel. We zouden ons  watergevecht gaan houden in 2 groepen. Een team Catho en een team Lizanne. Normaal gesproken zou dus team Catho op team Lizanne mikken en omgekeerd. Maar zo werkten we niet, dat was het revenge idee. Iedereen, zowel team liz als team catho zouden hun ballon gooien op Catho zelf (zij wist echt van niets). Zodat ik niet verdacht zou zijn zat ik in team Catho. Ik stond naast Catho met een emmer water en al de anderen hadden waterballonnen in de aanslag. Toen het startschot afging, gooide iedereen zijn ballonnen op Catho en smeet ik mijn emmer, die zogezegd over lizanne zou worden gesmeten, over Catho heen. Nuja, we kunnen wel zeggen dat zij heel nat was xp. Terwijl iedereen de waterballonnen alle kanten op bleven gooien vulde ik alweer sneaky mijn emmer water achter het hoekje. Toen ik terug naar de groep ging, was het gevecht al afgelopen want de ballonnen waren op. Catho stond met haar rug naar mij. Ik liep naar haar toe en diende de final attack toe door haar nog maar eens een emmer over haar hoofd te gieten. Je kan je vast wel inbeelden hoe grappig we het allemaal vonden ! 

We sloten het alweer superkamp af met een show van de leden die er nog een wouden geven. Met veem tranen laadde iedereen in en was deze 5daagse alweer afgelopen... 


TOT VOLGEND JAAR ! 

Ook op kamp? Neem een kijkje op de website van Be The Light !