NIEUWS


GEZOCHT: NIEUWE UITDAGING ! 

Zomervakantie !! Dat betekent weer heel veel tijd doorbrengen bij de paardjes. Maar soms kan ik er niet genoeg van krijgen, daarom heb ik besloten op zoek te gaan naar een extra viervoetertje waar ik mij deze zomer over mag ontfermen ! Kan je mijn hulp gebruiken of denk je iemand te kennen die mij kan verder helpen? Ik hoor het graag, vul het onderstaande contactformulier dan even in ! 

Ik ben Hanneke Botha, een 17-jarig meisje met een passie voor paarden. Zelf rijd ik al 10 jaar paard. Ik beschik over mijn A- en B-brevet en sta op de wachtlijst om initiator te worden. Zelf ben ik de trotse eigenaar van 4 paarden. 

Ik ben naast de verzorging van mijn eigen paarden opzoek naar een extra uitdaging met één (of meerdere) paardjes waar ik mee aan de slag kan gaan. Dit kan gaan van zadelmak maken, inrijden, vrijheidsdressuur, grondwerk, mennen, dressuur- en/of springmatig rijden, etc. Ik sta open voor alle takken van de paardensport.Welke ervaring heb ik al?
Zoals hierboven vermeld beschik ik over de getuigschriften van de ruiterbrevetten A en B. Ik volg over 2 weken de opleiding aspirant-initiator. Ik leerde mijn eigen pony's alles aan ivm grondwerk en vrijheidsdressuur en volgde hiervoor lessen bij Klaartje Van Steen, Lizanne Bouwmeester, Joke Transaux, Brian Cheffers en nog andere. Ik volg dit jaar alvast een opleiding mee omtrent omgang met en het lezen van (probleem)paarden.

1 van mijn paarden, Charlie, leerde ik met behulp van mijn trainster Joke Transaux helemaal op vanaf 0. Met hem verdiep ik mij ook in vrijheidsdressuur (kunsten). 1 van mijn andere pony's is inmiddels erg ervaren in vrijheidsdressuur, grondwerk en vrij rijden. Dit laten we zien op demostraties op verschillende evenementen.Wanneer ik aan de slag ga met paarden staat plezier maken op de eerste plaats. Vertrouwen, plezier, veiligheid en ontspanning zijn erg belangrijk voor mij. Niets is belangrijker dan dat zowel ik als het paard plezier hebben in wat we doen.

Ik heb geen voorkeur voor een specifiek ras. Dus ook met shetlanders ga ik graag aan de slag. Dit kan in de koets, met grondwerk, vrijheidsdressuur etc. Ook leeftijd maakt mij niet uit. Elk paard verdient liefde en aandacht, ookal kan de leeftijd of een bepaalde aandoening je beperken tot sommige zaken (zoals je bijvoorbeeld met veulens of oudere paarden niet kan rijden).

Wat telt voor mij is dat ik een dier liefde en aandacht kan bieden en tegelijkertijd nog meer ervaring opdoen om zo een onvergetelijke zomer te beleven. Dit hoeft dan niet enkel in de zomer te zijn, indien gewenst en mogelijk, ga ik er heel graag mee door doorheen het jaar.

Ik ga uiteraard met veel zorg om met uw dier en het materiaal. Ik werk met uw paard op een correcte maar paardvriendelijke manier, net zoals ik omga met mijn eigen dieren. Extra klusjes zoals eten en drinken geven doe ik ook met veel plezier. Indien er meer verwacht wordt van mij, valt dit zeker te bespreken .De bedoeling is dat mijn eigen dieren hierdoor niet minder aandacht krijgen, maar evenveel als nu, in de zomervakantie is er dus geen enkel probleem, vanaf september zal er dus een nieuwe regeling moeten komen. Het aantal keren dat ik per week kom en welke dagen, komen we dus steeds samen overeen.


Ikzelf woon in Olsene. Het moet bereikbaar zijn met de fiets.
Ik zoek dus iets in Waregem/Zulte/Olsene/Machelen/Oeselgem/Gottem.

Meer info?

Neem gerust een kijkje op mijn facebookpagina, youtubekanaal, website of stuur mij een mailtje

FB: The Magic Pony

OPLEIDING ASPIRANT-INITIATOR

In de week van 16/0/20187 tem 20/07/2018 zal ik een opleiding volgen om het aspirant-initiator te behalen. In deze opleiding word je voorbereid op het initiator. De opleiding bestaat uit 16 lesuren. Deze is in handen van erkend instructeur Janus Archie. Wat doen we zoal ? Zie bijgevoegde foto!

De opleiding gaat door in Wargem (Bloso Waregem). Ik neem mijn knappe Charlie mee om samen wat meer ervaring op te doen ! Als ik  geslaagd ben, behaal ik op het einde van de week mijn diploma aspirant-initiator van de Vlaamse Trainersschool! Het is dus dé voorbereiding op het initiator.
De opleiding duurt 5 volle dagen (van maandagmorgen tot en met vrijdagnamiddag). Ik volg hem intern :) 

Ik ga samen met 2 vriendinnen en kijk er keihard naar uit !! 

UPDATE: OPLEIDING ASPIRANT-INITIATOR

IK BEN GESLAAGD ! 

Je hoort het goed, ik heb deze week opleiding met vrucht beëindigd ! Het was een fantastisch leuke week met een zalige groep meisjes. 

We zagen theorielessen, we kregen de opdracht om kinderen wegwijs te maken op de manege, om kinderen dingen bij te leren over hoefverzorging, naverzorging, longeren etc., we begeleidden hen bij het poetsen en opzadelen en speelden spelletjes, we gaven les, we leerden de verschillende optomingen en hulpteugels en trainden door de week uiteraard ons eigen paarden. 

Charlie verbaasde mij elke dag opnieuw. Hij gedroeg zich de hele week voorbeeldig en verbaasde mij het meest tijdens de springlessen, waar we parcour sprongen en ons record samen braken (1m) ! 

Op donderdag werd ik gevraagd om met Magic 2 shows te geven. In deze shows maakten de kinderen kennis met vrijheidsdressuur en vrij rijden. Na de shows mocht elk van hen een kunstje vragen aan Magic en mochten ze allemaal vragen stellen aan ons. Het was een geweldige ervaring :) 

Wat een week, ik ben HELEMAAL klaar om kampkindjes te begeleiden ! 

BE THE LIGHT CAMP SUMMER 2018

Van 30 juli tot em met 3 augustus ga ik weer 5 dagen ontspannen en genieten op BTL kamp. Deze zomer neem ik opnieuw Charlie mee om door te breken in Vrijheidsdressuur. 

Meer weten over vorig kamp? Check de blogpost van zomerkamp 2017 ! 

UPDATE: BE THE LIGHT CAMP SUMMER 2018 

Binnenkort komt een nieuwe blog online over mijn avontuur op Be The Light Camp ! 

Voor de nieuwsschierigen die een voorsmaakje willen:

OPLEIDING INITIATOR

Wegens de annulatie van een andere cursist kan ik in september zijn plaatsje innemen bij de opleiding initiator ! 

Als ik hiervoor slaag, kan ik erna dus lesgeven ! 

EERSTE JUMPING

Onder het motto: 'Durf je grenzen verleggen en je dromen achterna te gaan'

Vandaag was het zover, na 3 jaar trainen, waarvan 2 jaar als mijn eigen pony, zijn Charlie en ik voor het eerst écht op wedstrijd gegaan. Ongeveer een jaar geleden startte ik mijn eerste jumping met Charlie in Stal Bocage. Toen ik daar werd uitgebeld op mijn eerste hindernis, was de teleurstelling enorm. Ik ben heel competitief. Ik ben ook heel bang om voor schut te staan voor 'het grote publiek' ook al weet ik dat niet alles perfect kan gaan. Ik wil gewoon geen mensen die roddelen of kritiek hebben, want daar ben ik nu eenmaal heel gevoelig aan.

Na 3 weken goed door te trainen op verschillende oefenparcours en hindernissen met obstakels onder zoals waterbakken, golfjes, planken,.. waren we nu op een punt waarop we die angst op een 'mislukking' moesten gaan overwinnen.

Ik reed vandaag 2 trainingsparcours mee. 1 keer 60cm en 1 keer 70cm. Ondanks mijn competitieve kant was vandaag mijn enige doel om over die finish te geraken. 2 keer ben ik daarin geslaagd! In de 60 had ik 1 weigering op hindernis 2 omdat ik niet aandachtig genoeg aan het rijden was door mijn lijn. In de 70 legden we een foutloos parcours af.

Ik kan niet trotser zijn om mijn kanjer. Hij blijft mij keer op keer verbazen <3 En vergeet niet: Set your goals, make your plans and chase your dreams because the distance between dreams and reality is called action <3

PARCOURS 60 CM:
Allereerste parcours in wedstrijdverband.
Weigering op hindernis 2 door niet aandachtig genoeg door de lijn te rijden.
PS. Op het einde werd ik naar de jury geroepen omdat mijn zweep te lang was volgens de normen. Ik ben het nu eenmaal niet meer gewend met een kort zweepje te rijden maar goed, mijn 2e parcour dan wel met een springzweep, die ik kon lenen ergens, kunnen rijden.
Met dank aan Joke Transaux en Brian Cheffers om ons te begeleiden en te trainen.

PARCOURS 70 CM:

Tijd: 51s13h