CHARLIE

CHARLIE

And so the adventure begins... 

Aangekomen bij ons als trainingspony ! Winter 2015 

volop in Training ! Winter 2015 

Clinic OpenPeerDag 2016 ! Mooiste cadeau dat ik me kon wensen <3 

& Toen waren we met 3 ! <3 Charli, Magic & ik <3 

Be The Light kamp 2017 ! Zoveel geleerd, zowel als een team als op persoonlijk vlak ging ik sterk vooruit ! Een week om nooit te vergeten, volgend jaar staan we er weer in de zomer :D Bedankt Lizanne <3 

(Dood)liggen op commando. Genieten van elkaar en de rust <3 Zo trots op mijn maatje ! 

Meanwhile in training <3 Wat een verschil ! 

Is hij niet superknap :o ? Foto door @EllenSonckPhotography

And so the adventure begins...

Het verhaal 'Van trainingspony naar MIJN eigen pony'. 

Ik herrinner me het zoals gisteren. Joke (de stalbazin) kwam op een zekere dag de stallen binngewandeld. We begroetten elkaar (zoals altijd ;) ) en ze stelde me een vraag. 

'Hanneke, ik heb vannacht gedroomd. Gedroomd over mijn trainingspony's die ik hier vroeger had. En nu was er die ene pony die me bijbleef, die ene pony die ik nu héél graag zou kopen, opleren, uitbrengen op wedstrijd en verkopen. MAAR ik heb niet zoveel tijd en jij hebt ervaring, je kan er veel van leren, het leek me wel een leuke kans voor jou om te leren. Wil jij de pony trainen, opleren en later uitbrengen op wedstrijd? Ik ga je ermee helpen. Alleen als je het ziet zitten natuurlijk'

Hoe kon ik nee zeggen? Ik zag vaak paarden bij Joke passeren die ze zadelmak maakte. Ik wou ze zo graag helpen en vroeg haar dat altijd. En nu kreeg ik eindelijk die kans ! Ik zei zonder enige twijfel 'JA natuurlijk!'

'De pony die ik me herrinner en het liefst wil is Charlie, ik ga contact opnemen met die mensen'.


2 weken later op zaterdag vertrokken Joke, Karen (een vriendin van Joke) en ik met de vanne richting Nazareth. Eens aangekomen verschoot ik. Ik had een bonte grote, smalle pony in gedachten. En daar stond dan Charlie, een vuile vosse pony met het schattigste hoofdje allertijden en een grasbuik om U tegen te zeggen. Na 1u sukkelen om hem te laden, vertokken we eindelijk naar huis waar hij in de weide kwam te staan met de pony's. 

Eerst een weekje wennen, dan beginnen met in depoetsbox leren gaan, borstelen, longeren, hoofdstel insteken.... AL snel werd dat een zadeldoek en een zadel opleggen. Longeren met het zadel. En nog wat later werd dat erover hangen en in de gang hem leren wat 'benen geven' was, sturen en stoppen. 

Opnieuw een week later stonden die knopjes erop. En zo vertrokken we op de baan. ZOnder eerst in de piste te gaan. Dit is Jokes manier. Zo leren ze meteen alles kennen en zijn ze later minder bang van geluiden (plus ze zijn verkeersmak). Dit is natuurlijk niet overal veilig. Onze stal is aan de Leie gelegen dus een hele rustige straat waar enkel fietsers en voetgangers zijn.

Zo reed ik hem een paar maand later voor het eerst de piste in. Daar galoppeerde hij ook voor eerst (met mij :D ). We kregen veel hulp en lessen van Joke. En konden na lang oefenen een clinic rijden op de OpenPeerDag 2016 (21 augustus, de dag voor mijn 16e verjaardag). 

En die dag, 21 augustus, veranderde mij leven. Na maandenlang de oren van mijn ouders hun hoofd te zagen. Werd ik geblinddoekt en stond 10 min na mijn clinic ineens Charlie voor mijn neus, met alle bezoekers van de OpenPeerDag in een cirkel errond. Iedereen zong voor mijn verjaardag. Ineens een paard voor mijn neus, waar opgeschilderd was 'Happy B-day' en met een rode strik rond zijn buik. Ik kon het niet geloven, maar ohja, Charlie was mijn pony ! 

Geniet van ons 'fotoverhaal' <3